Over Zeewolde

Een huis kopen is geen dagelijkse routine, het is een traject waar meestal een heel proces aan vooraf is gegaan. Is dit wel degelijk uw droomhuis of was het toch die andere woning? Neem ik geen overhaaste beslissingen of is het huis straks weg als ik nu niet besluit tot koop over te gaan? Het zijn vragen die u zichzelf zeker zult stellen binnen het koopproces.

Door onze jarenlange ervaring binnen het dorp kennen we de straten als geen ander en dus misschien ook wel uw toekomstige woning!

V2-vlaggetjes -01576

Natuur

Zeewolde kent prachtige natuur met een van de grootste aangesloten loofbossen van Nederland. In het hart van dit bos ligt de Stille Kern, waar je hooguit alleen een kudde grazende konikpaarden of Schotse hooglanders en het geritsel van de vossen in het hoge gras zult horen. Over de waterplas vliegen regelmatig zeearenden en midden op zul je de broedende ganzen zien genieten van de rust.

Strand

De vele stranden maken Zeewolde populair in de zomer. Naast de stranden vlakbij het centrum, met een speciale plek voor kinderen en eentje voor honden, is nu ook het Lanterstrand aangelegd. Dit strand ligt in de kom van het prachtige Tulpeiland en biedt voor veel mensen uitkomst om naartoe te lopen en zo makkelijk te genieten van het strand en het water.

Bereikbaar

Dit dorp, wat ontstaan is in 1984, ligt zeer centraal gelegen in Nederland. Je bent altijd binnen 20 minuten in de grote steden als Almere of Amersfoort en met een half uur in Zwolle. De kleinere stadjes Harderwijk en Nijkerk liggen op 10 minuten afstand en allen zijn met de bus zeer goed bereikbaar.

Shopping

De dorpskern van Zeewolde kent een aantal leuke winkels, zowel in het centrum als in winkelpassage De Ravelijn. Zo kun je hier altijd alles vinden wat je nodig hebt. Er zijn diverse drogisterijen, winkels voor kleding en schoenen maar ook elektronicazaken en een fotozaak, waar je ook al je pakketjes kunt verzenden of ophalen. Op zoek naar nieuwe meubels en accessoires voor jullie volgende ‘thuis’? Ook die kent Zeewolde. Ook aan supermarkten geen gebrek, voor ieder wat wils!

Meest duurzame gemeente Zeewolde

De gemeente Zeewolde staat sinds 4 jaar in de top 5 van meest duurzame gemeenten van Nederland. Los van de windmolens die veelal in het buitengebied staan doet de gemeente er veel aan om ook haar inwoners duurzaam te laten worden. Zo zorgen ze voor bewustwording hoe men kan verduurzamen. Bijvoorbeeld door het vergroenen van de tuin, nieuwe manieren van afval scheiden en het aanbieden van een duurzaamheidslening. Zo kunt u tegen aantrekkelijke voorwaarden en met lage rente geld lenen om uw woning beter te isoleren of zonnepanelen laten leggen.

Wist je dat…

  • De gemeente Zeewolde pas in 1984 ontstaan is? Dat maakt Zeewolde de jongste gemeente van Nederland. Inmiddels wonen er ruim 22 duizend mensen in Zeewolde waarvan meer dan 3000 kinderen met de basisschoolleeftijd.
  • Zeewolde een oeverlijn van ruim 50 kilometer heeft? De grenzen van Zeewolde lopen vanaf Harderhaven tot aan de Stichtse Brug.
  • Er elke vrijdagmorgen een weekmarkt op het Kerkplein is? Vele kramen met onder andere vers fruit, kaas en vis als kleding en tassen. Elke vrijdagavond is het koopavond.
  • Naast de vele basisscholen Zeewolde ook een middelbare school heeft? RSG de Levant is de plek waar jongeren naar school kunnen voor zowel VMBO-tl, HAVO als VWO. Ze hebben zelfs de mogelijkheid om in te stromen in de wereldklas (tweetalig onderwijs) of de sportklas.
  • Je Zeewolde ook via het water kunt ontdekken? Via de nieuwe vaarroute ‘De Blauwe Diamant’ kun je met een kleine boot bijna heel Zeewolde doorvaren. Natuurlijk kun je ook de Randmeren op richting Harderwijk en Biddinghuizen of Nijkerk en Almere.
  • Er in Zeewolde hele leuke evenementen worden georganiseerd? Van de Havendagen tot de Nacht van Zeewolde en van de Pinkendag tot het 3-daagse grote Beach Festival (met altijd een gave line-up)!